Известие

Collapse
No announcement yet.

бутоните на бравите засядат

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз имам същите проблеми. При мен се случва само на дясната врата, лявата не е правила проблеми. Аз го лекувам с едно масълце, което е на спрей. Има го по бензиностанции, Практикер и т.н. На опаковката пише MoSi2 или нещо подобно.
    Пръскам вътре в ключалката, 10-тина отваряния/затваряния/отключвания/заключвания и 6 месеца не се появява.
    There's always more money to make and more shit to bitch about.
    156 SW 2.4 JTD

Comment

Моята кола го правеше това в началото като я взех. Напръсках я обилно с ВД40 (и отвътре естествено) и вече не помня откога няма проблеми, но може би 2 години са минали.
      2014: Deutschland über alles

Comment

Тия коли наистина са с характер. Точно написах, че няма проблем и днес бутона заяде
        2014: Deutschland über alles

Comment

И при мен понякога засяда, само финна смазка, със спрей ползвам, когато има скреж и сняг, като цяло няма проблеми след това, с това ВД 40 нещо не недества в тоя случай, ама гледам има доволни, така че, всеки да си пробва
          Last edited by fred; d.m.y г., 19:13.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
            Тия коли наистина са с характер. Точно написах, че няма проблем и днес бутона заяде
            С характер, щото не си чел в другите форуми за какви проблеми и дефекти става дума хахах.

За дръжките - проблема наистина се оправя само с разглобяване, почистване(бензин или ацетон) и смазване с грес която е гъста и по-устойчива на височки температури, за да не се разтича.Ако има и една капка вода в ключалката - тя замръзва!
            Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
              Махал съм дръжките, чистил съм ги, с какво ли не съм пръскал и все решенеито е за кратко.
              Преди няколко дена като мих колата, реших да я мия с топла водичка. С струята яко в дръжките, и вече една седмциа се отварят мн меко. От ключар знам че всякакви спрейчета само ебават мамата на нещата.
              затова графитна смазка
              алфа ромео 156 1.8 тс -на части
              алфа ромео 164 2.0тс -на части
              нисан примера п10 1,6 16в хечбек
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
                затова графитна смазка
                Точно!
                Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

графитна смазка, хубаво, ама я кажете някакъв по-мързелив начин на насяне без разглобяване..
                  sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
                    графитна смазка, хубаво, ама я кажете някакъв по-мързелив начин на насяне без разглобяване..
                    има и графитна смазка на спрей
                    алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                    алфа ромео 164 2.0тс -на части
                    нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                    sigpic

Comment

Каквато и да е смазка в комбинация с праха и лугата правят едина хубава кал, която води до проблема със заклинването на ключалката. Решението е сваляне, промиване хубаво с бензин (или както казва колегата с топла вода за да отмие мазното+боклука за по-мързеливите) и никакво смазване - въпросните детайли нямат кой знае какви натоварвания. Ако пък някой е много на зор и иска да смазва може да ползва графит на прах - продава се в Практикер. Нанася се съвсем тънък слой машинно масълце (не се пръска със спрей, по скоро с леко намаслен парцал, колкото да задържи графита) и с сламка се духа малко графит.
                      Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Моята заяде докато си висях на паркинг и чаках, поради отсъствие на WD 40 ползвах селения WR. За сега са добре ама докога ли.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

търсих днес едни видеокабели, та попитах и за графитна смазка.
                          имат. на спрей 6-7лв. и в спринцовка 1-2лева.
                          в русе, в магазин за радиочасти.
                          ама сигурно не са кът в др. градове.
                          като се стопли..........
                          sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Working...
                          X